Francuskie chmurki

/
1 Comments


Lekkie i szybkie słodkie przekąski idealnie sprawdzą się w razie niespodziewanych gości.

Potrzebne będą:
- ciasto francuskie;
- małe opakowanie borówek amerykańskich lub innych owoców;
- 2 opakowania serków homogenizowanych użyłam waniliowych.

Nagrzewamy piekarnik do 230 stopni może być termoobieg. Przy pomocy szklanki wykrawamy koła i wkładamy w foremki do tartaletek lub do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około od 4 do 5 minut aż ciasto urośnie i będzie zarumienione. Wyjmujemy na kratkę, i po lekkim przestudzeniu, "babeczki" przecinamy lub jak się uda rozdzielamy rękoma na dwie połowy. Każdą połowę nadziewamy serkiem i kładziemy na górze owoce. 

Smacznego :)


Może Ci się spodobać

1 komentarz:

Obsługiwane przez usługę Blogger.